Mercachem

Complan - compleet in huisvesting

Mercachem

Laboratorium Mercachem Nijmegen

Complan heeft voor Mercachem als gedelegeerd bouwheer, het project begeleid en gemanaged en daarbij expliciet expertise ingebracht in de wijze waarop het bouwproces ingericht is. Daarnaast zijn de architect en adviseurs inhoudelijk geadviseerd op bouwtechnisch gebied. Complan was de linking pin tussen het ontwerpteam en de uitvoerende partijen en Mercachem. Middels maandelijkse managementrapportages zijn de prestaties van alle partijen steeds gemeten en inzichtelijk gemaakt waardoor, indien noodzakelijk, snel kon worden bijgestuurd.

locatie.
Nijmegen

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Management

Forse groei

Mercachem is een van de grootste biotechbedrijven van Nederland.

Mercachem is een van de grootste biotechbedrijven in Nederland. Op de achtergrond speelt dit bedrijf een belangrijke rol bij de ontwikkeling van medicijnen. Steeds meer farmaceutische bedrijven besteden hun onderzoek uit aan Mercachem.
De Nijmeegse onderneming onderzoekt welke stofjes het beste werken voor mogelijk nieuwe medicijnen voor onder meer kanker- en alzheimerpatiënten. De lab-fabriek heeft, naast de locatie Kerkenbos, een afdeling in het Mercatorgebouw, op het terrein van de Radboud Universiteit.

De forse groei van het bedrijf is de aanleiding voor de nieuwbouw. De werkgelegenheid groeit mee. Mercachem is voornamelijk op zoek naar chemici.

Bij Mercachem doen ze onder andere onderzoek naar medicijnen.

Inrichting

De combinatie van natuurlijke en kleurrijke materialen zorgt voor een warme uitstraling.

Een inkijkje in het laboratorium.

Gebouwstructuur

Het overgrote deel van het gebouw is ingericht met laboratoria voor onderzoek en het uitvoeren van testen. Dit gedeelte betreft drie bouwlagen. Het gebouw is industrieel opgezet. Aan de voorzijde staat een gebouw waarin kantoren, vergader- en instructieruimten zijn gehuisvest.

De laboratoria zijn door middel van een loopbrug met elkaar verbonden. Aan de voorzijde van het complex is een gang op de begane grond gemaakt om de kantoren met elkaar te verbinden.

Nieuwe uitbouw in duurzame metalen panelen.

Duurzaamheid

De laboratoria zijn voorzien van hoogwaardige warmte- en koelinstallaties. De installaties zijn afgesteld op de verschillende zuurkasten waarin onderzoeken en testen worden uitgevoerd.

Er zijn warmtepompen en zonnepanelen geïnstalleerd voor de opwekking van energie.

De laboratoria zijn voorzien van hoogwaardige warmte- en koelinstallaties.

Er is een inspirerende en prettige werkplek gecreëerd.

"Kennis in diverse specialismen optimaal benutten."

– Lau Bekkers, Directeur Complan

Vragen over dit project?

Peter Paridaans
Senior projectmanager

Peter Blomme
Directeur | Senior projectmanager

Opdrachtgever
Mercasite B.V.
Locatie
Nijmegen
Budget
€ 10 miljoen
Omvang project
4.000 m2 BVO

Geleverde diensten advies

meer kantoren & bedrijfshuisvesting

Friso- en Mauritskazerne

Ede

MFA de Cammeleur

Dongen

Museum Boerhaave

Leiden