Gilde Opleidingen Roermond

Gilde Opleidingen Roermond

Gilde Opleidingen laat een nieuwe onderwijscampus bouwen aan de Marathonlaan in Roermond om te moderniseren en te verduurzamen. Naar verwachting wordt de nieuwe huisvesting in 2025 geopend.

Complan heeft de opdracht gekregen om de directievoering en het projectmanagement van dit nieuwbouwproject op zich te nemen.

locatie.
Roermond

status.
In ontwikkeling

diensten.
Advies, Management

Herontwikkeling

Aanzicht vanaf Oranjelaan onderwijscampus Gilde Opleidingen Roermond

Praktijkonderwijs
Met het nieuwe gebouw wil Gilde Opleidingen recht doen aan haar ambitie: het ontwikkelen van vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. In het nieuwe gebouw krijgen met name de economische en technische opleidingen, die nu een plek hebben op de locaties aan de Bredeweg en de Kasteel Hillenraedtstraat, een nieuwe plek, alsook het ondersteunende personeel.

Parametrisch ontwerp
De noord-zuidligging van het gebouw zorgt voor optimale zoninval. Door daarbovenop parametrisch ontwerpen in te zetten, is onder andere de luifel zo vormgegeven dat er geen gebruik wordt gemaakt van elektrische buitenzonwering en er tegelijkertijd maximaal natuurlijke lichtinval aanwezig is. Daarnaast wordt het pand energieneutraal, als ook volledig gasloos. Het project is ontworpen in samenwerking met RoosRos en ArchiTech Company.

Frisse School Klasse A
Gilde Opleidingen kiest voor het binnenklimaat voor de normering Frisse School klasse A. Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. In een Frisse School is aandacht voor energie, luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid. Gilde Opleidingen kiest voor elk thema het prestatieniveau klasse A-uitmuntend.

Status en planning
Eind 2022 heeft bouw- en installatiebedrijf BINX Smartility de opdracht gegund gekregen voor de verdere uitwerking en realisatie van het nieuwe schoolgebouw. Het definitief ontwerp is afgerond, de omgevingsvergunning is verleend en het sloopwerk wordt in september 2023 afgerond, waarna de bouw kan starten.

Naar verwachting wordt de nieuwe huisvesting in 2025 geopend.

Aanzicht vanaf Marathonlaan onderwijscampus Gilde Opleidingen Roermond

Vragen over dit project?

Lau Bekkers
Directeur/senior projectmanager

Opdrachtgever
Gilde Opleidingen
Locatie
Roermond
Status
In ontwikkeling

Geleverde diensten advies management

meer onderwijs

Gilde Opleidingen Roermond

Roermond

Verbouwing Commanderij College

Gemert

Norbertus Gertrudis Lyceum

Roosendaal