Norbertus Gertrudis Lyceum

Complan - compleet in huisvesting

Norbertus Gertrudis Lyceum

Het Norbertus Gertrudis Lyceum te Roosendaal is ontstaan na een samenvoeging van twee scholen. De eerste gebouwen van het lyceum stammen uit 1925 en hebben een monumentale status. Door de jaren heen is het schoolgebouw organisch gegroeid, waardoor samenhang tussen de onderdelen mist en de looplijnen lang zijn. Het lyceum heeft behoefte aan een effectief en no-nonsense onderwijsgebouw waarin leren centraal staat en dat aansluit op haar onderwijsvisie: een flexibel en multifunctioneel gebouw, aanpasbaar aan de behoeften van de tijdgeest. Daartoe wordt een groot gedeelte van de school gesloopt en wordt achter de monumentale voorbouw, een nieuw gebouw gesitueerd, dat de oudbouw als het ware omarmd.

locatie.
Roosendaal

status.
In ontwikkeling

diensten.
Advies, Management

Vernieuwbouw

Nieuwbouw voor het Norbertus Gertrudis Lyceum

In het nieuwe gebouw wordt straks volgens een nieuw onderwijsconcept gewerkt. Leerlingen gaan vakoverstijgend werken. Er wordt uiteraard nog steeds gebruikgemaakt van klaslokalen, maar leerpleinen en ontmoetingsruimten krijgen een belangrijke plaats in de nieuwbouw.

Het gebouw wordt ontworpen door BDG Architecten uit Zwolle: “We kozen ervoor alle toevoegingen zonder monumentale waarde te slopen. Achter de historische basis realiseren we de uitbreiding. De school kent straks verschillende sferen en plekken die aansluiten bij de vernieuwende en toekomstbestendige manier van lesgeven. We vervangen de smalle doodlopende gangen door een ruime, doorlopende routing. Net als het oorspronkelijke deel, bouwen we de uitbreiding symmetrisch op, zodat het nieuwe en het bestaande gebouw elkaar versterken.”

Vragen over dit project?

Peter Blomme
Directeur/senior projectmanager

Tim van den Buuse
Projectmanager

Opdrachtgever
Stichting Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)/SG Tongerlo
Locatie
Roosendaal
Startdatum
juni 2019
Einddatum
in ontwikkeling

Geleverde diensten advies management

meer onderwijs

Gilde Opleidingen Roermond

Roermond

Verbouwing Commanderij College

Gemert

Norbertus Gertrudis Lyceum

Roosendaal