Vincentre

Complan - compleet in huisvesting

Vincentre Nuenen

In opdracht van woningbouwvereniging Helpt Elkander heeft Complan het programma van eisen geschreven voor de inrichting van het museum. Aansluitend hierop heeft Complan de ontwerpende partijen geselecteerd. Ook is de aanbesteding van uitvoerende partijen, onder risicodragend projectmanagement begeleid. Tot slot is de gehele inrichting van het nieuwe museum onder begeleiding van Complan tot stand gekomen.

Dit heeft geresulteerd in een prachtig gebouw waar de bezoeker zich even waant in de tijd van Vincent van Gogh!

locatie.
Nuenen

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Risicodragend Projectmanagement

Renovatie

Renovatie en gedeeltelijke aanbouw van het Vincentre

Het Vincentre is gevestigd in het oude, volledig gerenoveerde raadhuis. Aan het gebouw zijn bouwhistorische eisen gesteld, zo is er niets aan het gevelbeeld gewijzigd om de authenticiteit te waarborgen.

In het Vincentre ontdekt men hoe Vincent van Gogh leefde en schilderde in Nuenen. Het geeft bezoekers een goed beeld van hoe Vincent van Gogh van 1833 tot 1885 in Nuenen leefde en werkte. Er worden tijdelijke tentoonstellingen gehouden en diverse multimediale presentatievormen vertellen op indringende wijze over de schilder. Naast de tentoonstelling, is in het centrum de VVV gehuisvest en is een bescheiden horecavoorziening opgenomen.

Vragen over dit project?

Lau Bekkers
Senior projectmanager

Opdrachtgever
Woningbouwvereniging “Helpt Elkander”
Locatie
Nuenen
Omvang
605 m² BVO

Geleverde diensten advies management

meer sport & cultuur

Friso- en Mauritskazerne

Ede

MFA de Cammeleur

Dongen

Museum Boerhaave

Leiden