Novalis College

Complan - compleet in huisvesting

Novalis College

Nieuwbouw Novalis College

Een nauwe samenwerking tussen het Novalis College, de gemeente Eindhoven en Complan heeft geleid tot de ontwikkeling en realisatie van een milieuvriendelijk en energiezuinig schoolgebouw ten behoeve van het Novalis College, Vrije school voor voortgezet onderwijs.

Complan heeft het programma van eisen opgesteld en is tot en met de realisatie van het gebouw betrokken gebleven als adviseur en projectmanager.

locatie.
Eindhoven

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Management

Duurzaam

De onderliggende constructie is houtskeletbouw

Het gebouw bestaat uit vier bouwdelen, die samen een gemeenschappelijk plein omsluiten. In één van deze bouwdelen zijn naast een aantal lokalen, onder meer de fietsenkelder, een toneelruimte en een gymzaal ondergebracht. In de overige drie bouwdelen zijn de meeste leslokalen gesitueerd.

De constructie is gemaakt in houtskeletbouw. Het omsloten plein bevat een vide over drie bouwlagen en heeft een zichtbare houten draagconstructie. Naast de houtskeletbouw, zijn de volgende milieuvriendelijke bouwmaterialen in het gebouw toegepast: hergebruikte bakstenen voor de buitengevels, leemstuc op wanden en plafonds, ecologisch isolatiemateriaal van houtvezels, keramische dakbedekking en diverse milieuvriendelijke afwerkingen. De vloerverwarming en vloerkoeling in het gebouw maakt gebruik van warmte-koudeopslag en een warmtepomp.

Vragen over dit project?

Lau Bekkers
Directeur/senior projectmanager

Opdrachtgever
Novalis College
Locatie
Eindhoven
Omvang
4.400 m² BVO

Geleverde diensten advies management

meer onderwijs

Gilde Opleidingen Roermond

Roermond

Verbouwing Commanderij College

Gemert

Norbertus Gertrudis Lyceum

Roosendaal