Zorgcentrum Bosscherhof

Complan - compleet in huisvesting

Zorgcentrum Bosscherhof

Het woonzorgcentrum Bosscherhof in Herkenbosch is één van de vier locaties die de Stichting Land van Gelre en Gulick in samenwerking met Complan heeft ontwikkeld.

Complan heeft opdracht gekregen voor het programma van eisen en het risicodragend projectmanagement, waarbij onder contract van Complan het ontwerp tot stand is gekomen. Tijdens de realisatiefase hebben we het projectmanagement en directievoering en toezicht gevoerd over de uitvoeringswerkzaamheden.

locatie.
Herkenbosch

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, risicodragend projectmanagement

Zorgeloos wonen

Het complex voldoet aan alle zorg-en wooneisen

Het nieuwe woonzorgcentrum is gerealiseerd in het centrumgebied van Herkenbosch. De nieuwbouw omvat drie bouwlagen en bestaat uit 63 zorgappartementen, een afdeling psychogeriatrie met 32 verpleegplaatsen, een dagverzorging, een recreatiezaal, keuken en algemene ruimten.

Het ontwerp van het zorgcentrum is met grote mate van flexibiliteit ontworpen, waardoor een afdeling verzorging in de toekomst relatief eenvoudig tot een verpleegafdeling kan worden omgebouwd. Hierbij is rekening gehouden met een verticale verdeling van de installaties, de beukmaat van de appartementen en de situering van de badkamers. In het gebouw zijn diverse DUBO-maatregelen opgenomen, waaronder vegetatiedaken, gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en een warmte koudeopslag, waarbij grondwater wordt gebruikt voor koeling in de zomer en verwarming in de winter.

Vragen over dit project?

Peter Paridaans
Senior projectmanager

Opdrachtgever
Stichting Land van Gelre en Gulick
Locatie
Herkenbosch
Omvang
9.614 m² BVO

Geleverde diensten advies management

meer zorg & wonen

Zorghotel de Zorggroep

Roermond

Nieuwbouwplan Schumannstraat

Eindhoven

Centrum voor Kunst en Erfgoed

Alkmaar