Zorgcentrum Herte

Complan - compleet in huisvesting

Zorgcentrum Herte

In de wijk Oolderveste te Herten heeft De Zorggroep v/h Stichting Land van Gelre en Gulick een nieuw zorgcentrum gerealiseerd. Het zorgcentrum bestaat uit 4 bouwlagen en bestaat uit 60 plaatsen verzorgingshuiszorg, 32 plaatsen verpleeghuiszorg psychogeriatrie, 20 plaatsen dagverzorging en 3 plaatsen kortdurende opname, een consultatiebureau en diverse voorzieningen als een recreatiezaal met restaurant, kapsalon, winkeltje en een stiltecentrum.

Naast het programma van eisen heeft Complan opdracht gekregen voor het risicodragend projectmanagement, waarbij onder contract van Complan het ontwerp tot stand is gekomen. Het project is inmiddels opgeleverd. Tijdens de realisatiefase was Complan in opdracht van De Zorggroep verantwoordelijk voor het projectmanagement, directievoering en toezicht.

locatie.
Herten

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Risicodragend Projectmanagement

Zorgeloos wonen

Diverse soorten elementen komen terug in de nieuwbouw.

Bij het ontwerp van het zorgcentrum is rekeninggehouden met een grote mate van flexibiliteit, waardoor een afdeling verzorging in de toekomst relatief eenvoudig tot een verpleegafdeling kan worden omgebouwd. In het gebouw zijn diverse DUBO-maatregelen opgenomen, waaronder vegetatiedaken, gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en een warmte- en koudeopslag, waarbij grondwater wordt gebruikt voor koeling in de zomer en verwarming in de winter.

De Zorggroep heeft samen met Wonen Zuid samengewerkt, die 40 zorgappartementen heeft gerealiseerd. De zorgappartementen hebben een fysieke koppeling met het zorgcentrum. Tevens is een consultatiebureau van Thuiszorg Midden-Limburg in het zorgcentrum gehuisvest.

Vragen over dit project?

Peter Blomme
Directeur/senior projectmanager

Peter Paridaans
Senior projectmanager

Opdrachtgever
De Zorggroep v/h Stichting Land van Gelre en Gulick
Locatie
Herten
Omvang
7.950 m² BVO

Geleverde diensten advies management

meer zorg & wonen

Zorghotel de Zorggroep

Roermond

Nieuwbouwplan Schumannstraat

Eindhoven

Centrum voor Kunst en Erfgoed

Alkmaar