Brede school Hoogerheide

Complan - compleet in huisvesting

Brede school Hoogerheide

In opdracht van de gemeente Woensdrecht heeft Complan, in de kern Hoogerheide, de nieuwbouw van de brede school begeleid. Tevens is de naastgelegen sporthal gerealiseerd door Complan.

Tijdens het opstellen van het programma van eisen heeft Complan met de partners de inhoudelijke samenwerking beschreven. Het programma is uitgewerkt in functionele, ruimtelijke, technische en financiële zin.

locatie.
Woensdrecht

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Management

Meerdere gebruikers

Een slimme indeling van het gebouw.

Het gebouw huisvest een Katholieke, een Openbare en een Protestant Christelijke basisschool, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en boven schoolse voorzieningen. Met name in de avonduren wordt door het verenigingsleven in de gemeente, intensief gebruik gemaakt van het gebouw.

De centrale entree van de nieuwbouw is naar het park gericht. In het hart van de brede school bevinden zich de aula’s en speelruimtes, welke op een aantal wijzen kunnen worden gecombineerd tot een grote multifunctionele centrale ruimte. De scholen zijn gesitueerd over 3 bouwlagen. De lokalen bevinden zich in de vleugels van het gebouw. Waar de twee vleugels bij elkaar komen zijn kantoren, spreekruimten, aula’s en speellokalen gepositioneerd. De kinderopvang is gesitueerd in de kern van de brede school.

Vragen over dit project?

Peter Paridaans
Senior projectmanager

Opdrachtgever
Gemeente Woensdrecht
Locatie
Woensdrecht
Omvang
4.389 m² BVO

Geleverde diensten advies management

meer onderwijs

Gilde Opleidingen Roermond

Roermond

Verbouwing Commanderij College

Gemert

Norbertus Gertrudis Lyceum

Roosendaal