Enka-Campus Rijn IJssel

Complan - compleet in huisvesting

Enka-Campus Rijn IJssel

Complan heeft van Rijn IJssel de opdracht gekregen voor de directievoering en het projectmanagement.

In het voormalig hoofdkantoor van AkzoNobel in Arnhem is het cluster Creatieve Industrie, de Centrale Stafdiensten en het College van Bestuur van Rijn IJssel gehuisvest. De herbestemming van de Witte Villa en de Toren maken onderdeel uit van de transformatie van de huidige Velpercampus tot de Rijn IJssel onderwijscampus.

locatie.
Arnhem

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Management

Herontwikkeling

Het voormalige kantoor van AkzoNobel wordt getransformeerd naar een boeiende leerplek.

De twee gebouwen zijn zeer verschillend in opbouw. Waar de villa zich kenmerkt door zijn vormgeving met betonwanden en hoogwaardige afwerking, heeft de toren juist een kolomstructuur met twee kernen. Dit maakt een flexibele indeling mogelijk.

In het ontwerp voor de herbestemming staan de toekomstige beroepen van de studenten centraal. Bij binnenkomst bruist het van de creativiteit. De hele locatie is een gedeelde leer- en werkomgeving voor studenten en medewerkers van Rijn IJssel. Het ontwerp prikkelt door een grote variatie aan ruimten en diverse vormen van inrichting. Rijn IJssel maakt gebruik van een nieuwe hoofdentree in De Witte Villa, grenzend aan de campus. De bestaande hoofdentree van de Witte Villa is afgesloten en heeft nu de functie van ontmoetingsruimte.

Vragen over dit project?

Lau Bekkers
Directeur/senior projectmanager

Opdrachtgever
Rijn IJssel
Locatie
Arnhem
Status
Opgeleverd

Geleverde diensten advies management

meer onderwijs

Gilde Opleidingen Roermond

Roermond

Verbouwing Commanderij College

Gemert

Norbertus Gertrudis Lyceum

Roosendaal