Gemeentehuis Woensdrecht

Complan - compleet in huisvesting

Gemeentehuis Woensdrecht

Als gevolg van de gemeentelijke herindelingen in Noord-Brabant ontstond de nieuwe gemeente Woensdrecht en werd besloten de bestuurlijke en ambtelijke organisatie te centraliseren in een nieuw gebouw. Het gebouw heeft een multifunctionele invulling met een duidelijke centrumfunctie. Met de huisvesting van uiteenlopende voorzieningen onder één dak in een nieuw gebouw en het onderbrengen van de raadzaal in een voormalig kloostercomplex ontstond een unieke combinatie van het gemeentehuis, bibliotheek, multifunctioneel centrum en sporthal.

locatie.
Woensdrecht

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Risicodragend projectmanagement

Nieuwbouw

Het nieuwe gemeentehuis biedt onderdak aan verschillende doeleinden.

Alle voorzieningen hebben elk hun eigen karakter en komen uit in een centrale hal. De kapel van het klooster is omgevormd tot raad- en trouwzaal en geïntegreerd in het nieuwe complex. Tevens biedt de kapel ruimte voor maatschappelijke functies. De sporthal kan in drie compartimenten worden opgedeeld. Deze hal heeft een tribune die ruimte biedt aan circa 300 bezoekers. Tevens is een geluiddichte oefenruimte opgenomen en een viertal les en hobbyruimten, elk op een andere manier ingericht en per tweetal toegespitst op een bepaald gebruik.

Complan heeft in dit project geparticipeerd als risicodragend projectmanager, waarbij onder contract van Complan door adviserende en ontwerpende partijen het ontwerp tot stand is gekomen. Tijdens de realisatiefase is Complan in opdracht van de gemeente verantwoordelijk geweest voor het regulier projectmanagement, directievoering en toezicht.

Vragen over dit project?

Peter Blomme
Directeur/senior projectmanager

Peter Paridaans
Senior projectmanager

Opdrachtgever
Gemeente Woensdrecht
Locatie
Woensdrecht
Omvang
8.019 m² BVO

Geleverde diensten advies management

meer gemeentelijke voorzieningen

Stadsarchief Amsterdam

Amsterdam

Gemeentehuis Woensdrecht

Woensdrecht

Sportcomplex Markiezaten

Bergen op Zoom