Stadhuis Waalwijk

Complan - compleet in huisvesting

Stadhuis Waalwijk

Nieuwbouw Stadhuis Waalwijk

Complan heeft voor de nieuwbouw van het stadhuis in Waalwijk de opdracht gekregen voor het totale risicodragende projectmanagement. Onder verantwoording van Complan is een gebouw ontwikkeld en gerealiseerd op basis van een flexibel kantoorconcept.

Het gebouw is achter het huidige gemeentekantoor gepositioneerd, waardoor langs de A59 een opvallend landmark voor Waalwijk is ontstaan. Het monumentale pand waar het College van Burgemeester en Wethouders was gehuisvest, is behouden gebleven en dient als trouwzaal en ruimte voor bijeenkomsten bij representatieve gelegenheden.

locatie.
Waalwijk

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Risicodragend Projectmanagement

Duurzaamheid

Sfeervol en levendigheid

Het gebouw kent een hoog prestatieniveau en dient als voorbeeldfunctie vanuit de gemeente in het kader van duurzaam bouwen.

Het stadhuis is voorzien van betonkern activering met een warmte-koudeopslag, bestaande uit 2 bronnen, inclusief een warmtepomp. De warmte-koude opslaginstallatie levert 90% van de totale warmtebehoefte. Daarnaast is rond de hal compact gebouwd, wat heeft geresulteerd in kleiner oppervlak van de buitengevels.

Vragen over dit project?

Peter Blomme
Directeur/senior projectmanager

Peter Paridaans
Senior projectmanager

Opdrachtgever
Gemeente Waalwijk
Locatie
Waalwijk
Omvang
8.911 m² BVO

Geleverde diensten advies management

meer kantoren en bedrijfshuisvesting

Stadsarchief Amsterdam

Amsterdam

Mercachem

Nijmegen

Stadhuis Waalwijk

Waalwijk