FabLab Summa College

Complan - compleet in huisvesting

FabLab Summa College

Complan heeft van het Summa College de opdracht gekregen het projectmanagement voor het FabLab te verzorgen en heeft met AGS Architecten het ontwerptraject doorlopen. Voor de uitvoering van het project hebben we samengewerkt met Ban Bouw, Engie en de Groot Installatietechniek.

locatie.
Eindhoven

status.
Opgeleverd

diensten.
Advies, Management

Inspirerende ontwikkelplaats

Het Fablab is multifunctioneel en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt.

Het Summa College heeft op het BIC (Brainport Industrie Campus) een FabLab gebouwd. In dit FabLab kunnen studenten zich ontwikkelen in nieuwe printertechnologieën. Er worden onder andere materialen bewerkt door middel van een laserprinter en er worden technieken geleerd om producten voor de maakindustrie te printen. Op deze manier voegt Summa de nieuwste kennis toe aan de leerprogramma’s van haar studenten.

Het FabLab heeft naast de printerruimte ook een voorbereidingsruimte en een vergaderlokaal. Door de centrale plaats die het FabLab inneemt in de entreehal, fungeert het als ontmoetingsplaats voor de studenten en docenten. Er zijn zitelementen geplaatst in de ruimte en is er een podiumtrap gemaakt die door de studenten gebruikt wordt in de pauzes. Ook wordt de trap gebruikt als tribune bij grotere bijeenkomsten zoals diploma-uitreikingen en presentaties. De beweegbare wand in de vergaderruimte kan worden opengezet en vormt met de podiumtrap ‘een collegezaal’. Deze toevoeging geeft het gehele FabLab een speels karakter.

Vragen over dit project?

Peter Paridaans
Senior projectmanager

Opdrachtgever
Summa Eindhoven
Locatie
Eindhoven
Status
Opgeleverd

Geleverde diensten advies management

meer onderwijs

Gilde Opleidingen Roermond

Roermond

Verbouwing Commanderij College

Gemert

Norbertus Gertrudis Lyceum

Roosendaal